Review af CV´ere – en lille opsang

Nogle ansættende ledere har den opfattelse, at de skal lede efter emner, begivenheder, periodiske huller og andre issues i CV’er, når de reviewer potentielle medarbejdere.

Jeg synes det er problematisk og ærgerligt at fokus er på “hullerne i osten” fremfor på den muligheder, erfaringer og ressourcer en person potentielt kan bringe til en arbejdsplads.

Der kan være mange veje til at opnå nogle bestemte kompetencer og ved ikke at anerkende den mulighed, men udelukkende at fokusere på en særligt defineret sæt af et ønsket resultat, mister den ansættende leder perspektiverne ved at få en anden (ny) dynamik ind i sit team.Som headhunter oplever jeg ind i mellem ledere, der meget fast besluttet på hvordan den rigtige medarbejder skal se. Faktisk så låst på målet, at jeg kan komme i tvivl om de reelt er kompetente som ledere!

Som ansættende leder mener jeg det må være din rolle at vise den person, der udtrykker lyst til at ville arbejde for dig, en grundlæggende respekt og et ønske om at ville lære noget om personen, fremfor blot at fodre egne fordomme.

Se hele indlægget af Claus Porse her – kommenter gerne!

 

 

Comments are closed.