En hurtig og effektiv rekrutteringsproces er afgørende for at lande it-specialisten.

Selvom man har hyret en ekstern partner til at forestå rekrutteringen, skal man som beslutningstager huske sin egen rolle. Det er f.eks. helt essentielt at have afsat tid i kalenderen til at møde de profiler, den eksterne partner finder. Og det er vigtigt at kunne agere hurtigt. Som ekstern rekrutteringspartner oplever vi ofte, at kandidater ikke har den store appetit på en længere #rekrutteringsproces. Bliver kandidaten i mellemtiden tilbudt et andet godt job, siger de ja – også selvom du i f.m. dialogen havde indtrykket af at kandidaten gerne ville arbejde for dig og din virksomhed. Tålmodigheden fra #it-specialisters side er med andre ord ikke voldsomt stor.

#it-specialister, der er åbne for nye muligheder, er som oftest i dialog med flere headhuntere / virksomheder, og i sidste ende kan en hurtig og effektiv proces blive afgørende for valget af ny arbejdsgiver.

Når vi begynder en ny #rekrutteringsproces beder vi altid ansættende leder afsætte tid i kalenderen. Hvis muligt beder vi om at kalenderen bliver booket på det tidspunkt, vi forventer at kunne præsentere den første kandidat. Det kan måske virke fristende at aflyse møder 1-2 uger frem i tid, hvis ikke man ved præcis hvem man skal møde; men det understøtter ikke nødvendigheden for en hurtig proces, at man først kan møde kandidater med flere dages, nogle gange flere ugers forskydning. Så er fuglen nemlig fløjet!

Comments are closed.