Gode råd til din karriere…

 – sådan gør du dig synlig for headhuntere og rekrutteringsansvarlige

Er du jobsøgende? Eller går du med tanker om dit næste skridt i karrieren?  Hvis ja, så kan LinkedIn være den rigtige kanal til at blive opdaget og komme videre.

På LinkedIn er der nogle simple ting, du skal gøre for at blive synlig i forhold til de muligheder, der matcher dine ønsker.

Først og fremmest har LinkedIn fået en ny funktion: Karriererønsker. Den skal du aktivere. Her udfylder du samtidig jobtitler, geografi og andre relevante oplysninger. Når du aktiverer karriereønsker-funktionen, bliver det nemmere og mere overskueligt for headhuntere og researchers, fordi de dermed kan se, hvem der er interesserede i nye jobmuligheder.  Det er den funktion, de først og fremmest tager udgangspunkt i.

Dernæst er din overskrift vigtig. Du skal beskrive kort og præcist, hvem du er, eller hvad du kan rent fagligt.  Desuden er det altid godt at have et resumé på nogle linjer, som beskriver dine faglige kvalifikationer, kort og præcist.

Det er (for det meste) en rigtig god idé at have et billede af dig selv på din LinkedIn-profil.  Det skal være vellignende (dvs.  ikke 10 år gammelt, hvor du sidst fik taget pasbillede eller lignende), og så skal det appellere til det job/den rolle, du besidder eller ønsker at være i. Altså duer et billede med skjorte, slips og jakke kun, hvis du ønsker et arbejde i en virksomhedskultur med denne dresscode.

Når headhuntere eller researchere søger efter kandidater via LinkedIn, er det ofte på specifikke ord og kompetencer. Derfor er chancen for at dukke op til et rigtigt match størst, hvis du under ansættelser beskriver hvad du laver. Hvis du f.eks.er udvikler, er det rigtig godt under hver af dine ansættelser at skrive specifikt, hvilke teknologier du arbejder/har arbejdet med. Desuden er det meget vigtigt, at du får sat nogle ord på, hvad du laver/har lavet.

Skills & Expertise. Når det kommer til kompetencer, er det vigtigt, at du kun angiver dem, duarbejder med, eller dem du behersker på et fornuftigt niveau. Der er en tendens til at nævne ikke-relevante kompetencer, som måske stammer tilbage fra studietiden eller lignende, fordi man måske tænker, at det ser godt ud. Men det er spild af alles tid. For der kommer fokus på kompetencer, som slet ikke er aktuelle eller relevante i forhold til dér, hvor du arbejdsmæssigt er nu, og/eller hvor du gerne vil hen. Vær derfor opmærksom på, hvorfor du nævner de kompetencer, du nævner.

Når du har oprettet eller tilrettet en LinkedIn profil kan du med fordel få en god ven eller kollega til at kigge det igennem og komme med feedback. Hvis du er nysgerrig på mulighederne derude, er du velkommen til at kigge på de ledige stillinger på vores hjemmeside, eller oprette dig i vores emnebank, så får du besked hvis der kommer en stilling som matcher dine ønsker.

Hvis du modtager en besked fra en Headhunter kan du med stor fordel svare uanset om du overvejer et jobskifte eller ej, da du så i stedet har muligheden for at bevare kontakten til når du engang ønsker/er klar til et skift.

Comments are closed.