Uopfordret ansøgning og netværk – del 1 af 2

Vores konsulent Cecilie har lavet et lille skriv omkring ovenstående:

“Hvis du er kommet godt i gang med, eller skal til at starte på, uopfordrede ansøgninger, så kommer her en lille inspirationshistorie– nemlig min vej i job.

Min egen historie startede med at jeg ikke synes der var nogle stillinger at søge som nyuddannet indenfor min drømmebranche – HR og rekruttering. Derfor besluttede jeg selv at google en masse virksomheder samt tjekke dem og de ansatte ud på LinkedIn. Med det formål at afdække branchen, virksomheders kultur, hvilke kompetencer de ansatte indenfor mit interesseområde besad, deres uddannelsesbaggrund og meget mere. Det var et stort arbejde!

Dernæst brugte jeg LinkedIn til at søge spændende HR og rekrutteringsprofiler som jeg kunne linke op med og spørge om gode råd til at komme ind i branchen. Gradvist blev jeg mere og mere modig, og begyndte at spørge til kaffemøder, for at få ny inspiration, og for at få forståelse for hvad de her profiler havde af arbejdsopgaver, og fyldte deres arbejdsdage med. Jeg var ved at miste modet, da jeg snakkede med en HR Manager som motiverede mig til at kæmpe videre og sagde at det nok skulle lykkes.

Og det gjorde det heldigvis! – hvilket du kan læse om næste fredag.”

Comments are closed.