IT-branchen mangler arbejdskraft

I august 2021 udgav Berlingske artiklen “Mangel på arbejdskraft kan få specialisters lønninger til at stige kraftigt: »Jeg har ikke oplevet noget lignende«” – du kan læse den fulde artikel her: https://www.berlingske.dk/oekonomi/mangel-paa-arbejdskraft-kan-faa-specialisters-loenninger-til-at-stige

 

Jobmarkedet post-(næsten)covid-19 i Danmark er boomende gældende inden for mange forskellige brancher. En af de brancher, som klarede sig godt under pandemien og i særdeleshed efter er  IT-branchen. Det betyder, at flere og flere virksomheder søger én eller flere IT-kyndige til deres virksomhed. De er, som Berlingske nævner i deres artikel, i høj kurs på arbejdsmarkedet, hvilket får lønningerne på området til at stige kraftigt.

 

Vores egen Claus Porse har i artiklen kommenteret på den høje efterspørgsel efter specialister inden for IT.

“Vi oplever nogle gange, at når vi henvender os som headhuntere til nogle af de her specialister, at de så spørger efter lønnen i den nye position, som noget af det første. Det er et spørgsmål, som kommer oftere op, end det gjorde for et år eller to siden… I mine seks år som headhunter har jeg ikke oplevet noget lignende. Vi har nok fordoblet det antal igangværende sager, vi har. Vi er vokset med fem mand.”

 

Ifølge Djøf vil lønudviklingen for den højkvalificerede arbejdskraft fortsætte med at stige i fremtiden. Dette skyldtes blandt andet en stor efterspørgsel efter specialister, at erhvervslivet står stærkt samt at vores kandidater er konkurrencedygtige i forhold til udlandet.

Comments are closed.