Når du bliver ledig, hvad gør du så på den korte bane…

Vores erfarne kollega Michael Brødsted har skrevet et par gode fif til dig, som netop er blevet jobsøgende. Du får derfor her et par skarpe tricks, der hjælper dig godt på vej.

 

Mange i mit netværk kontakter mig når at de er ledige, eller har lyst til nyt job, da de gerne vil have mine input som Headhunter. De input til at hurtigt komme ud over rampen vil jeg dele her.

1) Opdaterer din linkedin profil. Fyld ikke tomme ord på, men fyld fakta på. Og husk at slå hvad du kan. Er du god til at lave opsøgende salg eller kode PHP, så skriv det.

2) Aktiver dit netværk. Kontakt dit netværk og fortæl dem at du er ledig (gerne pr. telefon). Mit råd er her at du hurtigt og præcist fortæller dit budskab, og har de tid til at snakker mere så er det fint, men husk at få dit budskab ud først.

3) Opdater din overskrift på Linkedin med at du er søgende og hvad du søger. Du kan lige så godt fortælle hvad du gerne vil arbejde med. Eks. Jobsøgende inden for salg af IT hardware.

4) Opdaterer dit CV hurtigt. Brug et par timer på at opdaterer dit CV. Når du har gjort det, så find nogle personer til at give feedback på det. Se eks. på https://www.djoef.dk/r-aa-dgivning/jobsoegning/skriv-ans-oe-gning-og-cv/konkrete-tips-til-cvet.aspx for gode råd til CV’et.

Med ovenstående punkter, så får du hurtig spredt budskabet om at du er ledig på markedet, og dit netværk vil begynde at arbejde for dig. Kan man gøre mere? Ja meget, men ovenstående vil aktiverer dit netværk, så du har tid til at lave en mere langsigtet jobsøgningsstrategi. Happy hunting.

 

Du kan læse artiklen på Linkedin her:

Comments are closed.