Kan virksomhederne ikke bare selv headhunte nye medarbejdere?

Vores partner Mia, har følgende indspark til den debat:

”Der er mange virksomheder, hvor inhouse rekruttering fungerer glimrende. Her kan man have en generel drøftelse af fordele og ulemper ved outsourcing. Der er dog nogle elementer, som jeg ser unikke ved brug af eksternt rekrutteringsbureau, uanset hvilken virksomhed der outsourcer:

  1. Den specialiserede IT-verden er lille. En IT-profil kan frygte, at såfremt han/hun sender en ansøgning til en virksomhed, er der en risiko for, at nuværende arbejdsgiver får nys herom. Den frygt kan gøre, at kandidaten ikke aktivt søger et andet job.
  2. Det kan virke forpligtende at fremsende et CV eller blot at indlede en dialog om en stilling med en virksomhed. Mange kandidater ønsker flere data om stillingen, inden de beslutter sig for, om de er interesserede. Disse data kan de diskret få hos mig.
  3. Jeg oplever, at kandidater ufiltreret stiller mig spørgsmål, som de formentlig ikke ville stille en potentiel chef. Det giver en ærlig og værdifuld dialog, hvor eventuelle fordomme kan aflives.
  4. Jeg bruger 100 % af min arbejdstid på at være professionel headhunter i IT-branchen. Det, sammen med min erfaring, giver mig en konstant finger på pulsen i lige nøjagtigt mit felt.”

 

Comments are closed.